2017-10-26

Yeni Bir Siber Saldırıya Dikkat!



 

Geçtiğimiz dönemde dünyayı etkileyen ve birçok sisteme büyük zararlar veren WannaCry ve Petya fidye yazılım saldırısından sonra aynı tür bir saldırı ile karşı karşıyayız. "Bad Rabbit" olarak tanımlanan yeni bir fidye saldırısı Avrupa ülkeleri ve Türkiye’yi hedef alarak etkisi altına almıştır.

"Bad Rabbit" adlı fidye yazılımı kullanıcılara sahte Adobe Flash güncellemesini yükletmeye çalışarak bilgisayarlardaki dosyaları şifreliyor ve fidye talep ediyor.

Dikkat edilmesi gereken husus;

Web sitelerini ziyaretiniz esnasında karşınıza Adobe Flash güncellemesi linki veya Adobe Flash güncellemesi gerekli gibi bir uyarı çıkar ve dosya indirmeniz istenirse kesinlikle linke tıklamayınız dosya indirmeyiniz ve yüklemeyiniz, tarayıcıyı hemen kapatınız.

Aynı şekilde e-posta üzerinden Adobe Flash güncellemesi yapmanız istenen bir e-posta alır ve içerisinde tıklamanız istenen bir link bulunur ise kesinlikle tıklamayınız ve e-posta’yı hemen siliniz.

Bu ve ileride yaşanabilecek benzer siber saldırılarda farkında olmak adına tanımadığınız adreslerden gelen e-postaları size başka adreslere yönlendiren ve dosya indirmenizi isteyen web sitelerine karşı her zaman dikkatli olunmalıdır.