Windows Güncellemeleri


TNKÜ/BİDB ve Windows Güncelleme Hizmetleri

  • Windows güncellemeleri (Windows Update) Microsoft işletim sistemlerinde (Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows 11)
  • Oluşan sistem açıkları kapatmak
  • Yazılımları güncellemek
  • Yeni yazılımlar yüklemek

amacıyla üretici firma tarafından sunulmaktadır. Yukarıda adı geçen işletim sistemlerini kullanan TNKÜ kullanıcıları özellikle sistem açıklarını kapatan güncellemeleri düzenli olarak yapmalıdırlar. Aksi taktirde sistemlerinde güvenlik açıkları oluşacak, bilgisayarlarında bulunan bilgilerinin başka şahıslar tarafından erişimi söz konusu olabilecektir.

 

Otomatik Güncelleştirmeye Genel Bakış


Otomatik Güncelleştirme ile, Windows bilgisayarınızın virüslere ve güvenlik açısından tehlike oluşturan tehditlere karşı korunmasına yardımcı olacak güncelleştirmeleri araştırır.

Otomatik Güncelleştirmeyi etkinleştirdiğinizde, güncelleştirmeleri çevrimiçi olarak aramanız veya önemli düzeltme eklerinin eksik olabileceği gibi konularda endişelenmeniz gerekmez. Windows bilgisayarınızı en son geliştirilen virüslere ve diğer güvenlik tehditlerine karşı korumaya yardımcı olacak yüksek öncelikli güncelleştirmelerin olup olmadığını anlamak üzere düzenli olarak Windows Update Web sitesini denetler.

Seçtiğiniz ayara bağlı olarak, Windows bilgisayarınıza gereken yüksek öncelikli güncelleştirmeleri otomatik olarak karşıdan yükler ve bilgisayarınıza kurar veya söz konusu güncelleştirmelerin hazır olduğunu size bildirir.