TNKÜ/NET Nedir?


Günümüz iş dünyasının rekabet koşulları, kurumların Bilişim Teknolojileri ile tümleşik alt yapılar kurmasını bir gereksinim haline getirmiştir. Namık Kemal Üniversitesi'nin dünya üniversiteleri ile yarışan bir araştırma üniversitesi olma özgörüsünde en önemli araçlarından biri,  sahip olduğu gelişmiş Bilişim Teknolojileri alt yapısıdır.

TNKÜ-BİDB, TNKÜ'nün bu özgörüsünde stratejik ortağı olarak yüksek güvenlik ve başarımlı, yüksek oranda erişilebilir bir Bilişim Teknolojileri alt yapısı olan TNKÜ/NET'i hayata geçirmiştir.

TNKÜ/NET, Namık Kemal Üniversitesi'ne ait tüm yerleşkelerde, "Bilişim Teknolojileri hizmetlerini almak ya da vermek" üzere koşullanmış tüm ağ cihazları, her türlü hesaplama donanımı, yazılım vb. bilişim olanaklarının oluşturduğu yapıya verilen addır.

Çok sayıda üretici firmaya ait çok sayıda teknolojiyi harmanlayan TNKÜ/NET, teknolojideki son değişiklerle kendini yenilemeye, 2000'e yakın kullanıcısı ve her geçen gün artan BT farkındalığı ile katma değer yaratmaya devam etmektedir.

 

Internet Çıkış Hızlarımız


UlakNET' in son yaptığı hız artırımları ile birlikte üniversitemizin toplama merkezine kadar olan hızı 450 Mbit/saniye (150 Mbps Şehir İçi, 300 Mbps Şehirler Arası), internet çıkış hızımız da 300 Mbit/saniye olmuştur.

Aşağıda tabloda ise tüm dış birimlerimiz ile Merkez Kampüsümüz arasındaki bağlantı hızları listelenmiştir.

Sıra

Dış Birim

Mevcut Hızlar (Mbps)

1

Araştırma ve Uygulama Hastanesi

30

2

Çorlu Mühendislik Fakültesi

30

3

Malkara MYO

20

4

Hayrabolu MYO

10

5

Marmara Ereğlisi MYO

10

6

Sosyal Bilimler MYO

10

7

Şarköy MYO

10

8

Çorlu MYO

10

9

Çerkezköy MYO

5

10

Muratlı MYO

5

11

Saray MYO

5